Spamihilator

(van een DeDS gebruiker)

Ik heb een simpel programma gedownload van spamihilator.com (ook met nederlandse tekst te krijgen) en dat komt als het ware tussen je mailprogramma en je mailbox bij je provider. Als je mail ophaalt, gaat dit programma eerst je mailbox bekijken bij je provider en gooit daar al meteen alle ongewenste mails weg zonder ze te downloaden. Wat er overblijft gaat naar je normale mailprogramma.

Het programma is gratis en maar 1,4MB groot dus zo gedownload en laat zich simpel installeren.
Nog enkele aanwijzingen.
 1. Als er al een ander programma op je localhost-ipnummer poort 110 zit kies je een ander poortnummer om je mailprogramma popmail op te laten halen bij spamihilator ipv bij je provider, zoiets als 22222 ofzo en stel dat dan in bij beide programmas.
 2. Exporteer je adresboek uit je mailprogramma. Als je adresboek niet netjes is opgebouwd met ieder contact een alias en echt mailadres, exporteer dit dan als een 'comma-seperated-file', open dit bestand met excel en verwijder de colommen met zinloze informatie, zodanig dat de eerste kolom de alias en de tweede het mailadres zelf bevat. Verwijder de eerste regel als die kolomnamen bevat. Importeer dit in spamihilator. Nu weet ie in ieder geval al wat vertrouwde adressen zijn om mail van door te laten. Het verdient sowieso aanbeveling alle geïmporteerde adressen te controleren anders sluit je jezelf af voor bekenden!
 3. tenslotte stel je je beveiligings nivo in. Als je deze op 70% zet en er genoeg spam-relativeerde woorden in staan gaat de mail in de prullebak. Uiteraard komt bekende mail er altijd door. Als je je beveiling op maximaal zet, komen er alleen bekende adressen door.
 4. De prullenbak is op je eigen pc in het zogenaamde 'trainings gebied'. Hier kun je alsnog aanwijzen of de mails spam of vertrouwd zijn waaruit spamihilator leert en het geen herhaling zal doen op die mailadressen.
 5. Het weggooien op de server zelf werkt alleen voor adressen en domeinen die je opneemt in het geblokkeerde adresdeel van je configuratie. Bijvoorbeeld: als je geen mail uit Rusland verwacht zet je *.ru bij geblokkeerde adressen. Die worden dan inderdaad allemaal weggegooid op de server: geweldig!
 6. Er zijn meerdere plugins en addons te laden voor dit programma waardoor je je mailbox nog makkelijker kunt dichttimmeren. Een fantastisch filter dat werkt met een blacklist is helaas op dit moment (15/12/2006) nog geblokkeerd ivm een bug.
 7. Je kunt eenvoudig hele domeinen toelaten met een door jezelf gekozen naam, bijvoorbeeld
  naam=Nederland email=*.nl en alles uit NL komt in je box, of
  naam=Gmail-vrienden email=*@gmail.com en alle gmails komen binnen
  Dit kan wel eens makkelijker zijn dan je adresboek importeren.terug naar de doeners pagina