Veiligheid

en draadloos internetten en over virussen enzo.Hieronder staan een aantal links naar gratis programma's ter beveiliging van je pc. De meesten ervan zijn uitgeklede versies van betaalde programma's waarbij de volledige versies een betere bescherming en opruiming geven. Windows software komt al met de beveiligingstool Windows-beveiliging (voorheen Windows Defender). Deze doet tegenwoordig niet meer onder voor andere beveiligingstools.


Draadloos

Hoe maak je op een veilige manier gebruik van je draadloze internet verbinding?
Door gebruik te maken van een veiligheidsprotocol zoals Wi-Fi Protected Access WPA (uitgebreider in Engels).
Een uitgebreide website over internetbeveiliging is veiliginternetten.nl, waaronder Basic Online Safety Tips en draadloos thuis.


Enkele gratis antivirusprogramma's
  • Avast voor Windows, Android, macOS
  • AVG voor Windows, Android, macOS
  • Avira voor Windows, Android, macOS
  • Bitdefender voor Windows, Android, macOS

Je computer online laten checken op virussen
Antispam, antispyware
Firewall
VPN

VPN staat voor Virtual Private Network. Hiermee bescherm je het browsen over het internet door via een ander IP-adres over het web te surfen. Er zijn gratis en betaalde VPN-hostings. De gratis versies zijn minder veilig en vaak ook trager en minder stabiel.
Op de website vpngids.nl kunnen bezoekers een allesomvattende uitleg vinden over een VPN. Via deze pagina kan ook veel achterliggende informatie gevonden worden, zoals de werking, het verbinden en het gebruik van een VPN.


Websites met gratis software
Heb je een vreemd probleem, check het uit met een van onderstaandenterug naar de doeners pagina